Summa sidvisningar

tisdag 30 juni 2009

21år

Ja idag fyller man år igen, det här året har jag dock bett om att inte få något alls (utom mobilen som jag fick lite tidigare) pga. att jag inte kommer få något av det jag vill ha.
När jag sa till mamma att jag ville ha mobilen så svarade hon, " Javisst det kan du väl få, så länge det är inte är en hund till kan du få det."
Då förstår ni ju säkert vad det är jag har sagt att jag vill ha!

måndag 29 juni 2009

Värme

Idag är det fortfarande lika varmt ute, blev bara en liten kort promenad förut eftersom Hugo inte gillar att vara ute och gå i solskenet.

Igår kl.18.06 föddes mitt andra gudbarn Theo, tycker dock han kunde väntat 2dagar till ;)
Lägger upp en bild från Theos storebror Jims dop.


Erik & Jim, Jag, Carina & Rickard

söndag 28 juni 2009

Tog lite kort på mammas honungsrosor imorse, innan jag gjorde klart tårtan inför Sussi & Morgans besök.
Idag var det bara ett barn med, Jonna hade sovit över hos sin kusin för första gången och var nu med dem och badade istället.
Hon som skulle få gå ut med Hugo idag, lovade henne det när hon var här sist men det får väl bli nästa gång istället.








lördag 27 juni 2009

Besök

En av grannarna är hundvakt nu i några veckor, så nu har Hugo fått sig lite lekstunder under några dagar. Passade på att ta några kort förut när Fanny var över på lite bus.





Värme, bak mm..

Ja varmt är det så det räcker till och blir över, men man ska ju inte klaga när det nu äntligen har kommit lite sol & värme. Har varit ute näst intill hela dagen då det varit "Rastpunkt kalaset" här i laxå idag.
Nu på kvällen har jag bakat lite och föberett en tårta inför morgondagen då min syster med familj kommer för att fira mig, dock fyller jag ju inte år föräns på tisdag men är enklare att ta det på helgen.

Förövrigt så drömde jag inatt att jag var och besökte Malin & alla vovvar + hästar på frideborgs :)

torsdag 25 juni 2009

Besök

Idag fick vi lite oväntat besök av min syster Susanne och hennes två barn. Vilket var kul, då fick Hugo lite sysselsättning ett tag eftersom Jonna älskar att leka med honom. Den lille sonen Joel tyckte det var väldigt kul när Hugo skällde, varje gång han skällde så började Joel skratta och fäkta med armarna.


Såhär kul är det med en skällande & busande hund

Ser ut som att Joel också vill vara med ock leka

Jonna bli törstig efter allt lekande



Var iväg och hämtade min något tidiga födelsedagspresent från mamma igår också! :)






tisdag 23 juni 2009

Taket nu.


Och så här ser det ut nu efter att snickarna varit här under dagen.

Bilder på taket

Här kommer lite bilder på hur det såg ut när putsen precis trillat ner. Grannen kom in och tog kort precis när det hade hänt.

















Snickare

Ja nu dyker det snart upp ett par snickare här som ska fixa taket. De började redan igår men blev inte helt klara., så något vardagsrum har vi inte att tillgå just nu..

Var ganska mycket puts som trillade ner, ca. 1,5x2m. Hoppas iaf att taket blir färdigt idag, lägger upp en bild på det nya taket sen när det är klart.



Taket innan snickarna kom.

lördag 20 juni 2009

Snöbollar

Eftersom att Hugo verkligen älskar snö så gjorde vi 3st snöbollar och stoppade i frysen vintras.
Idag plockade vi fram en av snöbollarna och Hugo blev överlycklig.

















fredag 19 juni 2009

Tur man inte var hemma idag.

Mamma ringde för en stund sedan och sa att det var tur att vi inte var hemma där med Hugo idag. Putsen i taket, i vardagsrummet har trillat ner precis över den soffa som jag alltid brukar sitta i. Bra dag det hände också svårt att få tag i någon hjälp. Men det är ju mågot vi visste skulle hända, bara inte när...

Trevlig Midsommar!


Vi vill önska er alla en riktigt trevlig midsommar! :D

Hoppas ni får en riktigt fin dag utan allt för mycket regn!

torsdag 18 juni 2009

Fiske

De senaste 3 dagarna har vi varit ute med båten och fiskatpå kvällarna. Hugo har såklart varit med och han verkar tycka att det är riktigt roligt, förutom när det kommer upp en fisk i båten för de är riktigt läskiga. Har blivit ett antal gäddor & en gös.



Hugo i sin flytväst
De finns mycket kul att kolla på


Fiskmås

En liten gädda




söndag 14 juni 2009

Kantareller


Blev inte så mycket bilder tagna på promenaden. Men kantareller hittade vi trots att ingen (utom Daniel) trodde att de fanns några. Han gick med blicken i marken och skrek till slut att han hade hittat kantareller, vilket han fakiskt hade gjort också. Det var inte mycket + att de var ganska små men plockade dem gjorde vi iaf. Tur att man alltid har bajspåsar med sig!

Dusch

Idag har Hugo duschat lite, var väldigt länge sedan sist så det var välbehövligt!
Om en stund ska vi ut och gå en lång skogspromenad. Bilder kommer senare.


Hugo nyduschad & nyfönad



tisdag 9 juni 2009






Idag skördade jag vår första jordgubbe, den var riktigt saftig och god :)
Hugo fick även leka med Molly en liten stund idag då hon nu slutat löpa, vilket jag tycker är skönt för hon var helt galen när hon löpte.
Sen med tanke på att ägarna inte direkt har någon koll på henne heller så är det inte så kul om man nu inte skulle veta om att hon löper. Ibland kommer hon springande och ska leka med Hugo eller kela med oss. De släpper för det mesta bara ut henne och har inte en tanke på var hon tar vägen.

måndag 8 juni 2009

Nu är jag riktigt trött på familjen " Ge oss pengar"

"Hej Ruth!
Jag trodde faktiskt att du var en bra människa, men som vi fått sett nu var helt fel.
Du satt och grät på begravningen och verkade så ledsen, nu har vi förstått att det bara var pengar du var ute efter. Du vet att det finns ett ord för sådana människor va?! Inte nog med att Karl-Arnes barn har förlorat sin mamma, nu när de förlorat sin pappa kommer du och gör så här vidrigt. Om ni delade lika skulle alla kunna vara vänner..."

Skickar man verkligen såna sms till folk? Som dessutom precis mist sin sambo..

Ute efter pengar? Näe jag skulle inte tro det va?! Hur skulle mamma kunna veta när de träffades att han efter 1år och 2 månader skulle drabbas av cancer och dö 10månader senare?

Dessutom hade hon inte MINSTA ANING om vad han hade för tillgångar och försäkringar!

Dessutom var ju inte barnen några änglar direkt, hjälpte de överhuvudtaget till under hans sjukdomsperiod? NEJ!
När han skulle flytta hjälpte barnen till då? NEJ!
Det var VÅR SLÄKT som hela tiden fick hjälpa till!
Enda gången de kom och "hjälpte till" var när de skulle kolla igenom hans tillgångar och försäkringar, men det var väl inte så jävla konstigt.. Det handlade ju om pengarna de trodde att de skulle få. Dessutom sa han den gången till dem att han ville att mamma skulle ha så hon klarade sig.

Det där ordet de är ute efter i smset.. Det passar bättre på DEM SJÄLVA!
"barnen" skulle ju dessutom inte ens skiljas från mamma som vänner även om de fick sina pengar! De skulle skita fullständigt i henne när de väl fått det de velat!

Kom inte hit och kräv att ni ska ha några pengar!
Mamma har juridiskt rätt att ha pengarna själv!

Ursäkta mina inte så vackra ord! Men jag är ARG!

söndag 7 juni 2009

Skogspromenad

Idag tog vi en liten skogspromenad efter allt regn. Har inte blivit några skogspromenader på länge pga. att man är lite rädd för alla fästingar, men idag hade Hugo bara en på sig som vi plockade bort. Blir ju till att sätta sig och borsta igenom pälsen direkt när man kommer in.

När vi passerade en ganska stor bäck i skogen så tittade jag till lite extra för det såg ut som om det rörde sig lite, vilket det faktiskt gjorde. Det var en bäver som simmade omkring nere i bäcken, dock hann jag inte få fram kameran innan den hade dykt ner i vattnet.

Blev lite andra bilder iaf.















lördag 6 juni 2009

Positiva kommentarer

Det spelar nästan ingen roll var man är någonstans med Hugo, det kommer kommentarer från folk överallt. Både om hur fin och välskött han ser ut att vara och även om hur lydig han är.
Idag hade jag honom lös nere på laxåcentrum när ett par som inte bor långt ifrån oss passerade, de tittade så på Hugo som satt där helt stilla fast han var lös hörde sen att damen sa till sin gubbe "Det där skulle aldrig våran hund klara av".

Sen fick även mamma höra medan jag var inne och handlade att hans päls såg så väldigt välvårdad ut, hon fick även frågan om hon borstade pälsen på honom hela tiden för att hålla den så fin.

Så var vi ute på gräsmattan och körde lite agility förut. Hugo blev ju genast uppspelt och böjade skälla lite, vilket lockade ut grannar som tyckte det var väldigt roligt att se honom hoppa osv. De såg även väldigt häpna ut över att Hugo överhuvudtaget hoppade när jag höjde hindret lite för ett hopp . Han skulle mycket väl kunnat springa under men hoppade istället med lätthet över hindret som då var 80cm högt, han var säkert 20cm över hindret och flög som en liten fjäder.
Efter det kunde bara inte grannen var tyst,hon tyckte han var så duktig och lydig som satt så snällt och stilla tills han fick kommandot att hoppa.

Känns skönt att höra sånt ibland, dock får vi höra väldigt ofta att vi har en väldigt fin hund!




Charim














En av mina favoriter när jag red faktiskt. En liten het herre som även är ganska envis. Riktigt kul att hoppa med för han stannar aldrig, går som en klocka för det mesta numera även om han var lite utav en avkastarkung när han kom till ridskolan.

fredag 5 juni 2009

Trött på livet just nu.

Åh, vad tråkigt livet är. Ingenting går som man vill och inte får man köpa de djur man vill ha.. En hund till? Nej, En häst? Nej absolut inte, Ett akvarium till då? Näee!

Nu är dessutom Hugos lilla kompis Yashi till salu såg jag på blocket nyss. En liten lydig tjej som Hugo dessutom går väldigt bra ihop med. Tråkigt att ingen mer kan inse hur kul Hugo skulle ha om han fick en kompis att leka med om dagarna + att jag får lite extra att göra vilket är det jag är ute efter.


Hugo & Yashi

Tråkigt väder

Igår regnade det hela dagen, försökte gå promenader när det var upphåll men vi var alltid blöta innan vi kom hem. Idag är det grått men det regnar iaf inte än, får väl se hur länge det håller sig så här. Lägger ut lite bilder jag tog på den lilla blöta hunden.

Står och Spejar efter Pippi

Står och väntar på att fågeln ska komma ut någon gång.




Hugo gillar fåglar av alla slag, vare sig de flyger eller inte




onsdag 3 juni 2009

Gamla bilder..


Har suttit och kollat igenom nästintill alla bilder på datorn i brist på saker att göra så här på kvällskvisten. Så här kommer det några, dock mest hästar.

Kenzo Nobel

Iza

Jag & Fröja



Jag & Tella


Jag & Landora


Hero

Tella


Charim

Jonna & Sofina

Och ytterligare en bild på min systers dotter Jonna sittande på Sofina